Dierenarts Els Corthals

Els Corthals

Wegens mijn voorliefde voor dieren, ben ik in 1989 gestart met de opleiding diergeneeskunde aan de RUG te Gent. Ik ben afgestudeerd met onderscheiding, als dierenarts, in 1995. Nadien heb ik meegevolgd in verschillende praktijken om in mei 1996, te starten met een eigen praktijk in de Hoogstraat 20 te Gistel. Wegens plaatsgebrek zijn we verhuisd naar de Hoogstraat 74 te Gistel, waar we tot op heden nog altijd gevestigd zijn. 

Door mijn interesse in de alternatieve geneeskunde, heb ik een 2-jarige cursus acupunctuur gevolgd bij Emiel Van den bosch om uiteindelijk een diploma te krijgen van de IVAS (the international veterinary society) op 14 maart 2002.

Ondertussen heb ik een eigen praktijk opgebouwd en heb ik geïnvesteerd in nieuwe apparatuur, zoals medische beeldvorming, bloedanalyse toestellen, ASA-laser,... waarbij het nodig is om opleidingen en bijscholingen te volgen, want de diergeneeskunde is een erg boeiende wetenschap, die evolueert van dag tot dag en elke dag leren we nog bij!

Osteopathie is mijn nieuwe stokpaardje! Op 19 juli 2020 heb ik mijn diploma osteopathie bekomen bij I.C.R.E.O. Een soepele, mobiele wervelkolom komt enerzijds de beweeglijkheid ten goede, maar is anderzijds noodzakelijk voor de goede werking van de organen! Dit is zowel van toepassing op de jonge als oudere patiënt!

 

Dierenartsassistente Siska Ducheyne

Siska Ducheyne

In mijn werkzaamheden word ik bijgestaan door mijn assistente Siska Ducheyne.

 

Dierenartsassistente Siska was altijd al gedreven door haar passie voor dieren. Haar vrije tijd ging vooral naar paarden en honden, maar ook katten, konijnen, hamsters, nandoes, etc ... waren deel van de familie.

Omdat wetenschappelijke kennis boeiend leek als aanvulling bij alle praktische ervaring, nam ze het besluit tot een volledige carrière-switch en behaalde zij met onderscheiding het diploma Bachelor in de Agro- en Biotechnologie. Als "dierenartsassistente"  greep ze de kans om met exotische dieren te werken (dierenpark) en in het buitenland aan een wildlifeprogramma deel te nemen.

Bij ons in de praktijk weet ze door een rustige, zelfzekere aanpak de stress bij onze patiëntjes te minimaliseren. Ze helpt bij de onderzoeken,  operaties en bij de nazorg, maar zij zal er ook zijn om afspraken te noteren of voor het afhalen van medicijnen of voeding.