Uw kleine huisdierenpraktijk

Wij verzorgen kleine huisdieren zoals honden, katten, konijnen, pluimvee en overige vogels.

Wij streven naar een rustige, persoonlijke en diervriendelijke aanpak, waarbij het welzijn van Uw huisdier centraal staat.

Wij proberen Uw huisdier optimaal te ondersteunen door toepassing van zowel de klassieke geneeskunde als de alternatieve aanpak dmv homeopathische geneesmiddelen of dmv acupunctuur of lasertherapie.

U kan bij ons terecht voor de nodige vaccinaties, algemeen onderzoek, voedingsadvies, bloedonderzoek (beschikken over eigen bloedanalyse toestellen), medische beeldvorming (radiologie & echografie), operaties (zoals castratie, sterilisatie, wegname v tumoren, wondhechting, tandoperaties, allerhande buikoperaties, oogoperaties, neuscorrectie, ...)

Er zijn geen consultaties meer, maar om een betere dienstverlening te kunnen bieden werken we enkel nog na afspraak.

Op 19/07/2020 heb ik mijn diploma osteopathie bekomen, na een 3 jaar durende opleiding bij ICREO. Osteopathie dient om een wervelkolom of gewricht zijn natuurliijke beweging terug te geven. Een blokkade van de wervelkolom gaat niet enkel een impact hebben op de beweeglijkheid van het lichaam, maar gaat tevens de werking van een orgaan negatief beïnvloeden. Vandaar het belang van een soepele wervelkolom en dit komt in de klassieke geneeskunde minder aan bod, niettegenstaande het van primordiaal belang is! Een slechte circulatie naar de organen geeft aanleiding tot het ontstaan van allerhande ontstekingen en tumoren en dat willen we ten allen tijde voorkomen!

ASA-Laser

ASA-Laser toestel, met bijhorende beschermbril

ASA-Laser toestel, met bijhorende beschermbril

We beschikken over een ASA-laser, waarbij we dieren met arthrose, rugklachten, discus hernia, spier- en peesblessures, likgranulomen, slecht helende wonden, bloedbuilen, bursitis, anaalklierontsteking, tandvleesontsteking, ... nog beter kunnen aanpakken door deze nieuwe techniek.

Het betreft een klasse 4 laser, zodat een diepte van 3 à 4 cm wordt bereikt; dit in tegenstelling met de voorgaande toestellen.

Laser betekent Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Het is een soort licht therapie, waarbij het natuurlijke genezingsproces wordt bevorderd.

Laser therapie is een pijnloze, niet-invasieve therapeutische techniek, met een pijnstillende, ontstekingsremmende en tevens biostimulerende werking.

Verdoving is niet nodig; ze verdragen dit gemakkelijk; de meeste huisdieren ondervinden zelfs een kalmerend effect. Het werkt zoals, bij acupunctuur, met vrijstelling van endorfines thv de hersenen, waarbij de dieren vaak geeuwen tijdens de behandeling.

Het handvat wordt bewogen over de aangetaste regio en naargelang de aandoening wordt een bepaalde tijdsduur ingesteld. Er is een speciaal handvat, waarbij acupunctuurpunten worden behandeld (ipv acupunctuurnaalden) en er is nog een ander handvat, waarbij tandvleesontstekingen (vnl bij katten) worden aangepakt.

Meer info op www.asaveterinary.com