Dierenarts Els Corthals

         Els Corthals

Els Corthals

Wegens mijn voorliefde voor dieren, ben ik in 1989 gestart met de opleiding diergeneeskunde aan de RUG te Gent. Ik ben afgestudeerd met onderscheiding, als dierenarts, in 1995. Nadien heb ik meegevolgd in verschillende praktijken om in mei 1996, te starten met een eigen praktijk in de Hoogstraat 20 te Gistel. Wegens plaatsgebrek zijn we verhuisd naar de Hoogstraat 74 te Gistel, waar we tot op heden nog altijd gevestigd zijn. 

Door mijn interesse in de alternatieve geneeskunde, heb ik een 2-jarige cursus acupunctuur gevolgd bij Emiel Van den bosch om uiteindelijk een diploma te krijgen van de IVAS (the international veterinary society) op 14 maart 2002.

Ondertussen heb ik een eigen praktijk opgebouwd en heb ik geïnvesteerd in nieuwe apparatuur, zoals medische beeldvorming, bloedanalyse toestellen, ASA-laser,... waarbij het nodig is om opleidingen en bijscholingen te volgen, want de diergeneeskunde is een erg boeiende wetenschap, die evolueert van dag tot dag en elke dag leren we nog bij!

Osteopathie is mijn nieuwe stokpaardje! Op 19 juli 2020 heb ik mijn diploma osteopathie bekomen bij I.C.R.E.O. Een soepele, mobiele wervelkolom komt enerzijds de beweeglijkheid ten goede, maar is anderzijds noodzakelijk voor de goede werking van de organen! Dit is zowel van toepassing op de jonge als oudere patiënt!

 

Dierenartsassistente Fien Verhaeghe

Als dierenartsassistente leef ik mijn passie voor dieren elke dag ten volle uit. Deze liefde voor de dieren begon al op jonge leeftijd. Daarom volgde ik ook, na mijn studie als psychologisch consulent, een opleiding ‘Dieren in de Hulpverlening’ waar ik de basis van dierenzorg kreeg en verdieping in katten-/honden- en konijnengedrag.


In mijn rol als dierenartsassistente ben ik een essentiële schakel tussen de dierenarts en de dieren die onze zorg nodig hebben. Mijn taken variëren van het assisteren bij onderzoeken en operaties tot het verzorgen en geruststellen van de dieren die bij ons komen.


Het mooiste aspect van mijn werk is het kunnen bijdragen aan het geluk en de gezondheid van de dieren die aan onze zorg worden toevertrouwd. Of het nu gaat om het genezen van een ziek dier, het assisteren bij een bevalling of gewoon het geven van liefdevolle aandacht aan een angstig huisdier, elke dag biedt nieuwe uitdagingen en beloningen.